Το aenima είναι τόπος Αυτογνωσίας και Εκπαίδευσης που αντανακλά στο ΕΔΩ και ΤΩΡΑ την πορεία της Ασημίνας Ερκετζίκη στον χώρο της ψυχικής ευεξίας.

Φιλοδοξεί να αποτελέσει πλαίσιο συνάντησης ανθρώπων με κοινή φιλοσοφία και όραμα. Διαπνέεται από την ανάγκη βαθιάς ψυχικής σύνδεσης και επαφής, δημιουργίας, εμπλουτισμού και εξέλιξης. Ατομικές και ομαδικές συνεδρίες, βιωματικά σεμινάρια, εκπαιδεύσεις, εθελοντικές δράσεις, ομιλίες-παρουσιάσεις και συνεργασίες με επιστήμονες, θεραπευτές και φορείς οργανώνονται και φιλοξενούνται.

Το aenima δημιουργεί τον χώρο για να γνωρίσουμε, να αποδεχτούμε και να απολαύσουμε τον εαυτό μας όπως είναι!

Είθε να ανταμώσουμε και να το ζήσουμε μαζί!

aenima

Εκπαίδευση

Ασημίνα Ερκετζίκη

Ονομάζομαι Ασημίνα Ερκετζίκη, είμαι απόφοιτος του τμήματος Ψυχολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης με 4ετή εκπαίδευση στην Ψυχοθεραπεία Gestalt (Μορφολογική-Υπαρξιστική Θεραπεία) από το Κέντρο Ψυχοθεραπείας και Εκπαίδευσης «Gestalt Foundation».

Επιπλέον, εκπαιδεύτηκα στην Ψυχοδυναμική Διαπροσωπική Θεραπεία (PIT) από το Πανεπιστήμιο του Μάντσεστερ και συνέχισα την εκπαίδευσή μου σε επίπεδο Master με εξειδίκευση στην ραϊχική ψυχοθεραπεία με τον Alberto Torre από το Κέντρο Ψυχοθεραπείας και Συμβουλευτικής «Βίλχελμ Ράιχ».

Η εκπαίδευσή μου εμπλουτίστηκε στο Σύνθετο Τραύμα με την Ματθαία Σπαθαράκη.

Είμαι κάτοχος Άδειας Ασκήσεως Επαγγέλματος Ψυχολόγου (Αριθ. Πρωτ.: 5066), μέλος του Πανελλήνιου Ψυχολογικού Συλλόγου (Π.Ψ.Σ., Αριθμός Μέλους: 608), μέλος της Ελληνικής Εταιρίας Ψυχοθεραπείας Gestalt (HAGT) και της Ευρωπαϊκής Εταιρίας Ψυχοθεραπείας Gestalt (EAGT-European Association for Gestalt Therapy).

Προϋπηρεσία

Ξεκίνησα την επαγγελματική μου πορεία ως ιδιώτης ψυχολόγος το 2006, ενώ παράλληλα δραστηριοποιούμουν στην Εκπαίδευση Ενηλίκων ως πιστοποιημένη από τον ΕΟΠΠΕΠ εκπαιδεύτρια ενηλίκων (Κωδ. Πιστοποίησης: ΕΒ28829 και Κωδ. ΛΑΕΚ: 39161) στις Σχολές Γονέων, σε ΙΕΚ, στο ΚΕΕ Λάρισας του ΙΝΕΔΙΒΙΜ (πρώην ΙΔΕΚΕ του ΥΠΕΠΘ) και στη ΣΜΥ και ως Σύμβουλος Σταδιοδρομίας στο 1ο ΣΔΕ Λάρισας.

Έχω εμπειρία σε ευάλωτες κοινωνικές ομάδες – συγκεκριμένα σε κρατούμενους και ΡΟΜΑ – και παρέχω υπηρεσίες σε εθελοντικό πλαίσιο συνεργαζόμενη με πολλούς φορείς, σχολεία και οργανώσεις.

Προωθώ την εξοικείωση του κοινού σε θέματα ψυχολογίας μέσω των ΜΜΕ.

Επιπρόσθετα, διαθέτω πάνω από 1000 ώρες επιμόρφωσης σε θέματα σχετικά με δια βίου μάθηση, εκπαίδευση ενηλίκων, επαγγελματική κατάρτιση, συμβουλευτική προσανατολισμού και πολλές ώρες επιμόρφωσης σε θέματα κοινωνιολογίας, συμβουλευτικής και ψυχοθεραπείας.

Προσέγγιση

Νιώθω ότι οι άνθρωποι είμαστε δυστυχισμένοι, επειδή εγκλωβιζόμαστε σε σκέψεις, συναισθήματα, συγκρούσεις. Ενώ το φως λάμπει γύρω μας, εμείς κλείνουμε τα μάτια, σκύβουμε το κεφάλι, γυρνάμε την πλάτη, φοράμε γυαλιά ή βάζουμε τα χέρια μπροστά στα μάτια. Κι όμως, όλα εξαρτώνται από το αν θα μάθουμε να κάνουμε μια διαφορετική κίνηση. Σε αυτό πιστεύω πως έρχεται να μας βοηθήσει η ψυχοθεραπεία. Έτσι, συναντήθηκα με την προσέγγιση της θεραπείας Gestalt στην οποία εκπαιδεύτηκα 4 χρόνια.

Η Ψυχοθεραπεία Gestalt είναι μία ολιστική-υπαρξιακή προσέγγιση, η οποία στόχο έχει να οδηγήσει το άτομο (ενήλικα, έφηβο ή παιδί) στην επίγνωση και στη συνέχεια στη δημιουργική αλλαγή, βοηθώντας το να γνωρίσει και να αποδεχτεί τον εαυτό του ως «όλο». Δίνει έμφαση σ’ αυτό που συμβαίνει στο παρόν και αντιμετωπίζει το άτομο ως αναπόσπαστο κομμάτι του περιβάλλοντός του.

Όραμα

Θεωρώ ότι από τη ζωή μας λείπει η ποιότητα. Το μεγάλο μου κίνητρο -αλλά και ανάγκη- ως άτομο και ως ψυχολόγος είναι πως θέλω να προσφέρω ποιότητα ζωής στους ανθρώπους και στον εαυτό μου. Ελπίζω, λοιπόν, στην επίτευξη αυτού του στόχου μέσω της ψυχικής ανάτασης, των καλών διαπροσωπικών σχέσεων και της γνώσης/επαφής με τον εαυτό.

Η προσδοκία μου από την θεραπεία που προσφέρω είναι να φτάσω τους ανθρώπους σε ένα σημείο όπου τα πράγματα θα τους είναι πιο καθαρά. Να καταφέρω όσο γίνεται να τους βοηθήσω να μην «κουβανούν τους Λαιστρυγόνας και τους Κύκλωπας μες στην ψυχή τους».